Met een zwembadliner (of zwembadfolie) kunt u uw zwembad elegant en doeltreffend bekleden. Er bestaat hiervoor een ruime variëteit aan kleuren. Dit zwembadfolie wordt op een slimme manier gemonteerd onder de randtegel. Hierdoor kan deze gewoon blijven liggen, ook als u de liner wilt vervangen. De Fabrikant geeft 15 jaar garantie op zwembadfolie met linertrack en heeft een dikte van 0,85 mm. Mag tot een temperatuur van 35 gaden worden verwarmd.

Gelaste folie

Naast zwembadliner kunt u ook kiezen voor gelaste zwembadfolie. Dit folie is 1,5 mm dik en wordt ter plaatse in uw zwembad gelast. De levensduur van gelaste zwembadfolie is aanzienlijk langer dan zwembadliner, maar is wel lastiger te vervangen. U kunt met gelaste zwembadfolie eenvoudiger uw zwembad vormgeven.

Randtegels

Randtegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en te combineren met bijpassende terrastegels.Dit vormt een mooi geheel. Door deze op elkaar aan te sluiten krijgt uw tuin een rustig en elegant uiterlijk. Zowel de randtegel als de terrastegel zijn voorzien van een anti-slip laag en kunnen worden geleverd in verschillende afwerkingen.

De inbouwdelen voor uw zwembad bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit van uw zwembad. Skimmers zorgen bijvoorbeeld voor een gestructureerde afvloeiing van het water. Een stofzuigeraansluiting is een belangrijk hulpmiddel bij het (handmatig of automatisch) reinigen van uw zwembad. Een bodemaanzuiging is belangrijk voor het winterklaar maken van uw zwembad. De juiste inbouwdelen maken het onderhoud van uw zwembad een stuk eenvoudiger.

Verlichting

U kunt uw zwembad verlichten door middel van halogeenverlichting of LED verlichting. LED verlichting is tevens verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze zijn eenvoudig te programmeren zodat u kunt kiezen welke verlichting u het meeste aanspreekt. Met of zonder afstandsbediening te leveren.

Verwarming

Een zwembad met verwarmd water is erg aantrekkelijk. Warmtepompen leveren tegenwoordig meer rendement dan voorheen. Ten opzichte van gas bespaart u met een warmtepomp zelfs tot wel 50% aan energiekosten. U kunt uw zwembad ook verwarmen door middel van zonnecollectoren. Deze kunnen ook werken in combinatie met een warmtepomp of een cv ketel. Samen kunnen we ontdekken welke combinatie het beste bij uw zwembad past.

Door het gebruik van een goede zwembadwaterfilter (met een glas- of zandvulling) blijft uw zwembad altijd klaar voor gebruik. Er zijn veel verschillende soorten filters verkrijgbaar die uw zwembad schoon kunnen houden. Dit is een proces dat goed moet zijn afgestemd zodat u kunt genieten van schoon zwemwater. Daarom is het belangrijk dat u de juiste filter kiest die bij uw zwembad past.

Zwembadpompen

Een zwembadpomp pompt het water uit het zwembad naar het waterfilter. U heeft enorm veel keuze op dit gebied. Laat u dus goed voorlichten. Wanneer u een zwembadpomp aanschaft moet u rekening houden met bijvoorbeeld de afmeting van uw zwembad, opvoerhoogte en het stroomverbruik. Dit zijn onderwerpen waar wij u vakkundig over kunnen informeren zodat u altijd de juiste keus maakt.

Zwembaden moeten worden onderhouden om de kwaliteit ervan te optimaliseren. Er zijn verschillende manieren om dit te automatiseren waardoor u er weinig omkijk naar heeft. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch regelen van uw zwembadverlichting, een niveauregeling of een automatisch terugspoelventiel. Ook de reiniging van uw zwembad kan worden geautomatiseerd door bijvoorbeeld een automatische stofzuiger of een automatische chloor en PH regeling. U heeft zelfs de mogelijkheid deze geautomatiseerde systemen te controleren en eventueel bij te sturen op uw tablet of smartphone!

Schakelkasten

Het schakelen van een zwembadinstallatie gebeurt vaak met een schakelkast. Deze kasten worden aangeboden van een simpel aan/uit-systeem tot aan een volledig ingerichte schakelkast. Daarom is het verstandig om eerst samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Er is namelijk zoveel mogelijk dat het de moeite loont om dit goed te bespreken. Wij helpen u om binnen uw budget de beste oplossing te vinden.

Onder zwembad toebehoren verstaan we producten die uw zwemplezier vergroten of gewoonweg noodzakelijk zijn voor uw zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een automatische of handmatige bodemzuiger, een telescoopslang en een schepnet. Deze zijn onmisbaar voor uw zwembad. Een Jet-Stream, een buitendouche, drijvende verlichting behoren ook tot zwembad toebehoren en moeten worden beschouwd als een waardevolle aanvullingen op uw zwembad. Leo Linders Zwembaden biedt u een ruim assortiment van noodzakelijke en verrijkende zwembad toebehoren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Een zwembadafdekking of een overkapping bij uw zwembad bepaalt mede het comfort dat het biedt. In de wetenschap dat de meeste warmte verloren gaat aan de bovenzijde van het zwembad, is het belangrijk deze zo goed mogelijk wordt afgedekt. Er zijn verschillende soorten afdekkingen en overkappingen. Denk bijvoorbeeld aan een simpele noppenfolie, een thermische afdekking of een lamellen afdekking (roldeck). Allen kunnen worden geleverd in verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen. In de winter heeft een winterafdekking een dubbele functie. Aan de ene kant houdt een winterafdekking bladeren uit uw zwembad. Aan de andere kant wordt het zwembad donker gehouden waardoor algen er niet of nauwelijks kunnen groeien.

Overkapping

Onder de naam Alwaysswim leveren wij telescopische zwembadoverkappingen.  Deze zwembadoverkappingen bestaan uit elementen van verschillende grootte die eenvoudig in elkaar rollen en die u naar wens volledig of per element kunt verzetten. De telescopische overdekking is elegant en verlengt uw zwemseizoen! Informeer naar de mogelijkheden.

Een houten zwembad in uw tuin heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Wij hebben een houten zwembad in ons assortiment opgenomen omdat wij in dit product geloven. Het hout dat wordt gebruikt wordt in het hoge noorden gewonnen en wordt op een verantwoorde manier gekapt. Deze houtsoort groeit traag en is daarmee uitermate geschikt voor een zwembad. Het hout is weersbestendig, stevig, robuust en duurzaam. Hierom geeft de fabrikant zelfs 10 jaar garantie! Ook voor een houten zwembad zijn veel verschillende zwembad toebehoren te verkrijgen.

Het onderhouden van een zwembad hoeft tegenwoordig niet veel tijd meer te kosten. Een hoop kan worden geautomatiseerd, bijvoorbeeld door een automatische bodemzuiger. Er zijn een aantal zaken die regelmatig moeten worden gecontroleerd. Het belangrijkste is de waterkwaliteit. Dit moet minimaal één keer per week gecontroleerd worden. Ook wanneer u dit heeft geautomatiseerd. Wanneer u dit eens per week controleert, bespaart u bijvoorbeeld op chemicaliën en blijft uw zwembad schoon en altijd klaar voor gebruik.

De herfst- en wintermaanden

Ook wanneer het zwemseizoen is afgelopen dient uw zwembad te worden onderhouden. In de herfst is het raadzaam om het skimmermandje te controleren op bladeren en andere vuiligheid. Wanneer u dit niet doet loopt u kans om uw waterzuiveringsinstallatie te beschadigen met alle gevolgen van dien. In de winter is het verstandig om de leidingen en de skimmer te beschermen. Deze kunnen namelijk kapot vriezen. Winterdrijvers kunnen diagonaal worden geplaatst zodat een eventuele ijslaag geen schade veroorzaakt aan de wanden van het zwembad. Daarna kan de winterafdekking er op. Door het ontbreken van daglicht kunnen er geen algen groeien, en het regenwater zakt simpelweg door de winterafdekking heen. Het water zelf kunt u het beste behandelen met een winterpakket.

Wanneer u een zwembad in de tuin laat aanleggen heeft dit invloed op de uitstraling van uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van uw zwembadfolie, de rand- en terrastegels en de verlichting. Ook speelt de locatie van uw tuin een rol. Wanneer u bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving woont, dient u rekening te houden met vallende bladeren die uw zwembad kunnen vervuilen. Wij helpen u graag met de aankleding van uw tuin en zwembad met de juiste zwembad toebehoren.