Zwembaden

Bouwkundige zwembaden

Met een bouwkundig zwembad kunt u alle varianten bedenken qua vorm en formaat en kunt u het zwembad perfect laten aansluiten op de bestaande (tuin)architectuur. Dit zwembadtype wordt ingegraven en bestaat ruwweg uit een betonnen basis die je naar uw wens kan worden afgewerkt met (mozaïek)tegels, folie of polyester. Bent u een ervaren klusser? Dan kunt u zelfs kiezen voor zelfbouw.  De voorwaarde is dat u vooraf goed informeert. Moeilijke afwerkingstechnieken, zoals de plaatsing van kleine mozaïektegels, kunt u het beste toch aan specialisten overlaten. 

HDPE zwembaden

HDPE zwembaden bestaan uit polyethyleen. Uit jarenlange ervaring hebben wij ondervonden dat polyethyleen (HDPE) het beste materiaal is voor een duurzaam zwembad. Dit type zwembad bestaat uit één stuk. Omdat deze ook in één stuk vervoerd worden, zijn de afmetingen echter wel wat beperkter. Maar: een belangrijke troef van HDPE-zwembaden is de snelle plaatsing! Bovendien is de afwerking van het zwembad erg strak. Het oppervlak van de kuip is spiegelglad en naadloos uitgevoerd. Een HDPE-zwembad (ook wel monoblock zwembad genoemd) is het duurzame alternatief voor een bouwkundig zwembad.

Welk zwembad is voor u geschikt?

Aan welke wensen moet uw droombad voldoen? 

Zowel een bouwkundig zwembad als HDPE zwembad voldoen voor kinderen. Belangrijk hierbij is wel een stukje veiligheid. Met een zwembadoverkapping kunt u zorgen dat het zwembad goed afgeschermd kan worden, zodat er geen kinderen in kunnen vallen op een onverwachts moment. Eventueel kunt u uw bad laten ontwerpen met een verhoogd gedeelte, zodat uw (klein)kinderen een ondiep gedeelte krijgen. Ideaal voor baby’s en peuters!

Een HDPE zwembad is het snelste geplaatst (binnen 1 week al gemonteerd!) De productietijd van het bad is ongeveer 4-5 weken na bevestiging. Een bouwkundig zwembad heeft een iets langer traject. Gemiddeld duurt de aanleg zo’n zes tot acht weken, van de eerste schep in de grond tot de oplevering, maar dat is geheel afhankelijk van onder andere het type zwembad en de grootte van het zwembad.

In dat geval is een binnenzwembad altijd een garantie dat u kunt zwemmen, ongeacht het weer. Helaas profiteert u dan niet in de warme zomerdagen van de buitenlucht in dat geval. Een (hoge)zwembadoverkapping voor uw buitenzwembad zorgt ervoor dat u wel het gehele jaar zou kunnen zwemmen. Een zwembadoverkapping kan in verschillende hoogtes worden gemonteerd.

Het liefste wil je natuurlijk aan het begin van de zomer gebruik kunnen maken van je zwembad. Daar bouw je het vaak ten slotte voor. Maar wanneer is de beste periode? In principe kan de plaatsing het gehele jaar plaatsvinden. Belangrijker is dat je dient te houden met de temperatuur voor het folielassen en met de meest gunstige periode om de rest van de tuin aan te leggen en te planten. De meeste baden leggen we over het algemeen aan tussen februari en oktober.

Al onze soorten zwembaden zijn over het algemeen zeer onderhoudsvriendelijk. Er is geen uitgebreide kennis nodig om een zwembad goed te kunnen onderhouden. Een HDPE zwembad is over het algemeen net íets onderhoudsvriendelijker dan een bouwkundig zwembad. Dit omdat laatstgenoemde vaak tegels bevat (waar vuil zich in kan nestelen) of omdat deze met een folie wordt geplaatst. 

Gerealiseerde projecten